2 min de citit
Valea Avrigului

Locuri de vizitat


  Din motive de organizare o să începem de aproape si de la litera A , astfel nu sa para că avantajăm pe nimeni...nu o să pară, pentru ca vrem să avantajam anumite locații datorită caității serviciilor si valorilor solide pe care le au implementate de catre gazdele.Alaturi de Valea Moașei situata la dreapta Vaii Lupului, locaria retreat ului nostru, pe care o să o tratam separat, cea mai apropiata vale cu potential turistic ridicat este Valea Avrigului. Situata in stanga fata de locatia noastra daca privim către munte, accesul pe această vale se poate face atat pe cărare cat si cu auto. Mai putin cunoscute, traseele prin pădure care unesc cele doua vai ne ofera o experienta completa prin posibilitatea de observare a animalelor care sunt abundente in zona, dar, nu au creat pana acum probleme, și nu pentru ca aceste cărări nu sunt frecventate, dimpotrivă sunt foarte des accesate de localnici, ci pentru că sunt tratate corespunzător, prima regula fiind ca aici nu se hranesc animalele sălbatice indiferent cat de prietenoase par.Pa lângă fauna care se întalneste din abundență, ne bucuram de aerosolii pădurii de brazi, frumusețea pădurilor de fag si carpen. Florile de munte din luminișuri, trilurile păsărilor pe cre le auzim la fiecare pas, miasmele padurii, completeaza un tablou epic la care se adauga trasee de mica dificultate în general. Acestea fiind experimentate pe toată lungimea traseului, nici nu ne dăm seama când am trecut Valea Mârșii și după un scurt urcuș, ni se deschide in fata Valea Avrigului.


Ce putem vizita aici: 

Indiferent cu ce mijloc de transport ajungeți pe vale, o să va intâlniți cu aceste obiective deoarece toate se află deasupra orașului Avrig în lungul văii omonime.

Primul obiectiv considerat de noi este Dino Park...un loc potrivit pentru copiii cu varste mici, care, au la dispoziție diferite echipamente de petrecere a timpului și joaca cum ar fi trambulina, tobogan gonflabil, leagăne, tir cu arcul pentru copii, un teren generos pe care se pot zbengui în siguranță în timp ce parintii stau la terasa, iar la intrare, spre deliciul acestora, sunt amplasati cativa diozauri pe care se pot urca.


Al doilea obiectiv este Casa Întoarsa...aceasta este așa cum se scrie...o casă construita și amenajată pe dos...din descrile celor care au fost, vizita ne ofera o experiență unica în felul ei, chiar foarte intensă în unele cazuri...nu o sa insistăm prea mult deoarece aceasta face parte din categoria acelor experiențe pe care trebuie să le încerci ca să le înțelegi datorită senzațiilor unice pe care le oferă.

În drumul spre munte, următorul loc care merită atenția dumneavoastră este Centrul de Echitație Brândușa. 

Pentru a fi cât mai obiectivi, aici o să punem un link găsit undeva pe net, direct către o descriere făcută de un site din domeniul echitației, astfel înlăturând orice urmă de subiectivism din partea noastră,...... adică mai bine recunoastem..., prima oara vă spunem ca sunt cei mai buni, apoi punem linkul aici :) https://www.equitana.ro/blog/pensiunea-ferma-brandusa-echitatie-avrig-jud-sibiu/  

Foto credit: https://web.facebook.com/pensiuneafermabrandusa

Insistăm să spunem că această locație trebuie vizitată deoarece aici aveți ocazia de a interacționa direct cu caii, o experiență unică si rar întâlnită pe la noi, mai ales alături de profesioniști și într-un cadru organizat.

În cadrul aceluiași complex, dupa o partidă de călărie vă puteți bucura de un ștrand cu toate dotarile, iar dacă aveți poftă de o gustare, restaurantul locației vă sta la dispoziție.

Știm... e reclamă pe fața.. mai mult, o recunoaștem ...  vă spunem si cu ce e plătita...cu multă omenie.


La capătul văii în ceea ce privește zona accesibilă auto (cu un Logan să zicem) se afla o fermă de cerbi, așa cum îi spune și numele, aici puteți admira cerbi și ciute.

Pentru cine are o formă fizică de care e muțumit, este recomandat să continue traseul pe jos, până la Cabana Barcaciu sau de ce nu Cabana Suru ori Cabana Negoiu.

Traseul este epic, mai jos, am impărtășit cu dumneavoastră cateva momente din acest traseu.

O vedere aeriană, cu traseul vizibil în stânga, pe curbă de nivel, pădure destul de rara cu atmosferă de poveste.


Iar aici o scurtă filmare din pădure ca sa împartășim putin din magia lcului...dar nu prea mult ca să va facem și mai curiosi.